fbpx Aanschaffen van zonnepanelen voordeliger dan sparen | Corpuss

Aanschaffen van zonnepanelen voordeliger dan sparen

Terug naar nieuws overzicht
1 november 2019

Tegenwoordig ligt de spaarrente extreem laag, zelfs onder de 1%. Sparen is natuurlijk nooit slecht, maar als u echt rendement wilt behalen dan is er een betere oplossing: investeren in zonnepanelen. Hieronder leest u waarom het kopen van zonnepanelen voordeliger is dan sparen.

Met de aanschaf van zonnepanelen kunt u een hoop rendement behalen. Volgens cijfers van Milieu Centraal staat het rendement van zonnepanelen tegenwoordig gelijk aan 6% spaarrente. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de mogelijkheid om stroom terug te leveren aan het net.

Ook uit onderzoek van ING blijkt dat het kopen van zonnepanelen voor woningeigenaren de meest rendabele investering is in 2019. Als u daar de lage spaarrente van deze tijd tegenover zet, dan is het eigenlijk zonde om uw geld op de bank te laten staan.

Hoeveel rendement u precies maakt, ligt natuurlijk aan verschillende factoren zoals de ligging van de panelen en het type paneel. Doordat zonnepanelen de afgelopen tijd zoveel goedkoper zijn geworden en de technologie sterk is verbeterd, is het tegenwoordig erg rendabel om zonnepanelen te kopen. Bovendien kunt u op ons nieuwbouwproject Forum Schonekeer te Lauwe nog genieten van de hoge premies en kortingen!! (referentiejaar 2015) 

Een enorme meerwaarde, uiteraard voor wie de investering bovenop de aankoop van de nieuwbouw woning kan financieren. De aansluiting voor de zonnepanelen is door ons standaard voorzien in elke woning. Wetende dat uw investering al na 4 jaar is terugverdiend. Uw rendement ligt dus bij ons nieuwbouw woningen, veel hoger dan die eerder vermelde 6%.

Het rendement van zonnepanelen is natuurlijk niet het enige voordeel van zonnepanelen. Met zonnepanelen bent u milieuvriendelijk bezig, wordt uw huis meer waard en hebt u geen last van stijgende energieprijzen.

Corpuss informeert u graag over de investeringsprijs en uw concrete voordelen.

 

Bron: Bouw&Wonen

Wonen in een oase van groen - woningen

Vlaamse Confederatie Bouw

Ik BEN mee

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars

Safety my priority

WTCB

Onze klanten aan het woord

StatistiekenCorpuss in cijfers

1989Ons oprichtingsjaar maakt bijna 35 jaar ervaring
246Opgeleverde woningen en projecten
1253Facebook volgers
5862m² groene woonomgeving op Forum Ambrosius

Hou me op de hoogte!

We houden je op de hoogte van alle nieuwtjes en updates binnen Corpuss!