fbpx Veilig op de bouwwerf | Corpuss

Veilig op de bouwwerf

Terug naar nieuws overzicht
28 april 2023

De basisveiligheidsopleiding, die sinds 1 april 2022 al van kracht was voor alle werknemers van paritair comité 124 (veruit het grootste PC in de bouw), is sinds 15 april 2023 ook uitgebreid naar werknemers uit de andere paritaire comités van de bouw, de zelfstandigen en de gedetacheerde werknemers en zelfstandigen.

Concreet: iedere nieuwkomer in de bouw moet die opleiding volgen. Ze neemt 8 uur in beslag en moet binnen de maand na de start van de tewerkstelling worden afgelegd. Met een nieuwkomer in de bouw wordt bedoeld: iedereen die in de bouw begint te werken en op bouwwerven actief zal zijn, tenzij die de afgelopen 10 jaar minstens 5 jaar in de sector actief was. Werknemers die al een opleiding basisveiligheid VCA (of een gelijkwaardige opleiding) gevolgd hebben, zijn eveneens vrijgesteld van deze basisveiligheidsopleiding.

Het aantal arbeidsongevallen in de bouw is de afgelopen vijf jaar al met 14% afgenomen, maar het moet nog beter. Vandaar het belang van deze verplichte opleiding.

Bron: bouw&wonen

Vlaamse Confederatie Bouw

Ik BEN mee

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars

Safety my priority

WTCB

Onze klanten aan het woord

StatistiekenCorpuss in cijfers

1989Ons oprichtingsjaar maakt bijna 35 jaar ervaring
246Opgeleverde woningen en projecten
1559Facebook volgers
5862m² groene woonomgeving op Forum Ambrosius

Hou me op de hoogte!

We houden je op de hoogte van alle nieuwtjes en updates binnen Corpuss!